Vloerverwarming

Niets is gezelliger dan de zalige warmte die vloerverwarming afgeeft. Doordat de warmteafgifte verdeeld is over het gehele vloeroppervlak en vloerverwarming op lage temperatuur werkt, wordt een zeer gunstig temperatuurprofiel bekomen, dat nauw aansluit bij de ideale temperatuurverdeling.

Vloerverwarming heeft wel een lange opwarmingstijd nodig waardoor het vaak wordt gecombineerd met radiatoren om voor een snellere opwarming te zorgen.

 

We werken met 3 verschillende systemen om de vloerverwarming te installeren:

  • Het trackersysteem:

Hierbij wordt er gewerkt met polystyreen warmte-isolatieplaten  of met gespoten PUR. Op de isolatie wordt vervolgens een polyethyleenfolie gelegd waarop de vloerverwarmingsbuizen op een eenvoudige manier verankerd kunnen worden d.m.v. clips. Het aanbrengen van de clips gebeurt met een tracker-apparaat.

 

  • Het noppenplaatsysteem:

Hier worden op de isolatie noppenplaten gelegd waar men de vloerverwarmingsbuizen achteraf kan tussenklikken.

 

  • Het gecoat net systeem:

Hier worden op de isolatie gecoate (ter voorkoming van roestvorming) netten geplaatst met speciale clips. In deze clips worden de verwarmingsbuizen aangebracht. De buizen en warmte-isolatieplaten worden fysisch van elkaar gescheiden zodat zowel de netten als de buizen volledig in de chape zijn ingewerkt. Dit resulteert in een optimale warmteafgifte.

Om deze kwaliteit te kunnen garanderen doen wij beroep op volgende merken:

Vasco

Begetube

Viessmann